Project
Woerdense Verlaat

Woerdense Verlaat 
Een “niets zeggend” vrijstaand huis ondergaat een totale metamorfose.De oorspronkelijke bewoners wilde een huis met een landelijke uitstraling en dat resultaat is zeer zeker behaald (zie oude foto). De nieuwe bewoners wilde iets, maar wisten niet precies wat. De unieke plek en ligging van het huis was doorslaggevend geweest voor de koop.

Via een keukenleverancier kwamen deze bewoners achter mijn naam en al vlug werd het contact gelegd. Vanaf het eerste moment klikte het met elkaar en al pratende kwamen wij al snel tot de conclusie van een ingrijpende renovatie met een totaal andere uitstraling.

  

Het huis ligt op een van de mooiste plekjes van Nederland midden in de natuur aan een schitterend water en behoort tot de gemeente Nieuwkoop. De tuin grenst aan een meer en  zwemmen is in dit water toegestaan. Echt een paradijsje in het hart van Nederland.

Het huis had veel kleine kamertjes en was voorzien van nagemaakte elementen van een boerderij, zoals luiken voor de ramen, een schouw in de keuken en een zeer dominant aanwezige openhaard. De tuin stond vol met veel ondefinieerbare planten en overal pompoenen, Halloween vierde hoogtij.

  

De nieuwe bewoners wilde een strak, modern gebouw met veel raampartijen en een onopvallende manier van zonwering. De terrassen moesten ruim zijn en ook was het belangrijk om het naast gelegen water (meer) bij de tuin te betrekken. Een klein bewonertje was inmiddels in aantocht en moest de tuin voorzien worden van een speelplaats.

Tuin met terrassen Woerdense Verlaat. In de voortuin zijn 9 zilverberken geplaatst met op de achtergrond het groen blijvende talud. Elke berk heeft zijn eigen spot. Dit geeft in de avond een zeer bijzonder effect in dit natuurgebied waar zich bijna geen verlichting bevindt.

Vanuit de tuin is het mogelijk via de steigertrap in de aangrenzende plas te zwemmen. In de planken van de  steiger zijn een tal van blauwe LED spotjes geplaatst die ’s avonds de weg wijzen naar het water en in de avond een heel bijzonder effect geven.

Ook wilden de bewoners een kantoor aan huis waardoor privacy een belangrijk item werd.

Aan de voorzijde van het huis ligt een aanlegsteiger voor de sloep.

Voor de bezoekers van het kantoor moesten er minimaal drie parkeerplaatsen gerealiseerd worden.

 

In het ontwerp zijn alle wensen ingepast en is de realisatie van het project bijna een feit. De tuin is zeer ruim gehouden, grote terrassen, heerlijke zitplekken met een prachtig uitzicht over het water en de omliggende natuur. De witte zonwering zit verwerkt in de grote zwart geverfde houten luifels rondom het huis en geven samen met onze prachtige warme zomers een mediterraan gevoel. Het interieur is strak en sober gehouden zonder de gezelligheid en comfort van het wonen te verliezen. Het gehele huis is voorzien van lichtgrijs pleisterwerk en is daarom veranderd van landelijk naar strak en tijdloos. Aan de voorzijde wordt men verwelkomd door 6 aangelichte zilverberken tezamen met een prachtig talud.

 

Resultaat een schitterend “veel zeggend” huis met alle ingrediënten van het goede leven midden in de natuur.

Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glenn’s, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.