Project
Van Breestraat
  

Amsterdam “Oud Zuid”

Een prachtige wijk met veel allure. Erg in trek voor jonge tweeverdieners. Voor een ontwerper een uitdagende wereld.

De woningen zijn vaak lang en smal, veel kamertjes, meerdere etages en hoge lange trappenhuizen en erg veel deuren.

Zo ook deze woning aan de Van Breestraat. Een schitterend pand met smalle kamers (3.80m), ornamentplafonds en een zeer hoge trap. De  bewoners wilden een ruim ogend huis, niet te kil van inrichting en warme pakkende kleurstellingen.

Aan de voorzijde  bevindt zich een prachtige raampartij met openslaande deuren naar een Frans balkon. Een raam verdween in een klein zijkamertje en maakte daarom de kamer erg smal. In goed overleg is besloten deze kamer bij de woonkamer te trekken. De raampartij kwam hierdoor beter tot zijn recht en er ontstond een mooie brede woonkamer met uitzicht over de bomen van de Van Breestraat en tevens een prachtige plek voor de piano.

Ook verdwenen door deze verbouwing twee deuren. De gang werd door deze actie eveneens bij het woongedeelte getrokken. Op de woonetage is gekozen voor een Merbau parketvloer. De slaapetage en het trappenhuis werden bekleed met een koningsblauw tapijt.

De klassieke elementen van het huis, zoals de ornamenten, schouwen en paneeldeuren zijn intact gebleven en op diverse plaatsen gerestaureerd.

Er werd een combinatie gekozen van warme kleuren zowel voor de wanden als voor de meubelen. Een gezellige eetkamer met een bibliotheek. Door het gehele pand is er een kleur wit gekozen die zich aanpast aan de omgeving. Deze kleur wit absorbeert de kleuren van de omgeving en geeft dan een heel speciaal effect aan de woning.  Het is voor een pand met meerdere etages zeer belangrijk om in alle ruimtes dezelfde woonsfeer terug te vinden. Zo versmelt een huis en heb je het gevoel dat het stukken groter oogt.

 

In het huis bevond zich een zeer hoge trap, die een weg vervolgde naar het prachtige dakterras. De trap is bekleedt met een koningsblauw tapijt. De trap wordt van boven naar beneden aangelicht door trapspotjes. De trap is nu echt een onderdeel van de woning en geeft een heel riant beeld aan deze woning.

In deze woning is het nu echt “vorstelijk” wonen in een van de mooiste wijken van Amsterdam.

Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glenn’s, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.