Project
UMCU - Gastenverblijf

 

Gastenverblijf Oncologie Universitair Medisch Centrum Utrecht

In 2015 ben ik door de Raad van Bestuur van het UMCU gevraagd om mijn expertise in te zetten voor het ontwerpen van een nieuw Gastenverblijf voor Oncologie.

Dit gastenverblijf moest gerealiseerd worden binnen een bestaande “oude” verpleegafdeling. Ik ben in 2015 aangesteld in de functie als Supervisor voor het bestaande Interieurteam van het UMCU.

In het verleden zijn er plannen geweest om een samenwerking aan te gaan tussen het UMCU en het AVL. In deze fase heeft het UMCU kennis gemaakt met mijn ontwerpen in het AVL. De samenwerking tussen en het AVL en het UMCU heeft helaas geen doorgang gevonden maar het heeft er wel toe geleid dat ik gevraagd ben voor het interieur. De samenwerking is zeer prettig en ik ben daar nog steeds actief.

           

Mijn eerste ontmoeting met de Raad van Bestuur was erg prettig en zeker ook verassend. Het kennismakingsbezoek heeft ruim 2 uur geduurd en het werd al snel duidelijk dat ik een goede bijdrage zou kunnen leveren bij het realiseren van het nieuwe Gastenverblijf voor Oncologie. Het resultaat is echt prachtig geworden en tot op heden is het Gastenverblijf nog steeds zeer in trek bij de cliënten van het UMCU.

Mijn opdracht was een gastenverblijf te realiseren, waarbij alle aandacht ging naar Hospitality en moest het absoluut voldoen aan de richtlijnen t.a.v. veiligheid en hygiëne. Dit is best een uitdaging voor “reguliere” interieurarchitecten/ontwerpers. Mede door mijn uitgebreide medische achtergrond, zoals o.a. 4 jaar wijkverpleegkundige, 21 jaar manager operatiekamers en 3 jaar deskundige steriele medische hulpmiddelen (DSMH) ben ik een van de weinige interieurontwerpers in Nederland die de taal van het ziekenhuis goed verstaat en vooral ook begrijpt. Het gastenverblijf is daarom een verblijf geworden met een warme luxe hoteluitstraling, waarbij klantgericht werken hoog in het vaandel staat en voldoet aan de WIP richtlijnen.  


 

 

Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glenn’s, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.