Project
St. Jobshaven
  

St. Jobshaven Rotterdam
In het bruisende Rotterdamse Scheepvaartkwartier werd het voormalig pakhuis St Job aan de Jobshaven omgebouwd tot schitterende loft appartementen. Op de bovenste etage bevindt zich dit prachtige Penthouse met twee grote dakterrassen met een geweldig uitzicht over de Rotterdamse havens, de Euromast en Het Park. Dit is een van de mooiste oude gebieden die Rotterdam gelukkig nog bezit.

Het appartement werd semi casco opgeleverd en door Vanca Interieur Ontwerp omgetoverd tot een zeer ruim loft appartement met een inpandige etage met vide.

Het appartement is als een labyrint ontworpen waarbij zo min mogelijk gebruik is gemaakt van scheidingsdeuren. Het ruimtelijke en de openheid is juist de kracht van een loft.

Loft appartementen zijn oorspronkelijk ontstaan in London en New York (Soho). Het waren grote opslagruimtes waar niets mee gedaan werd en waar alleen kustenaars zich in konden vinden. Langzamerhand werden deze loft appartementen een trend en zijn deze nu in New York en London bijna onbetaalbaar geworden en zeer geliefd.

 

In de grote open ruimte moesten diverse functieplekken gecreŽerd worden zonder dat deze ruimtes afgesloten werden door deuren. Dit bereik je door het plaatsen van bijvoorbeeld wanden, schuifpanelen en room-deviders. Al deze ruimtes hebben een eigen functie en is een loft het beste geslaagd wanneer men niet merkt dat een ruimte gevoelsmatig toch afgesloten is, zonder daarvoor traditionele deuren te gebruiken. Dit appartement heeft een prachtige hoogte en daarom was het voor mij mogelijk een  binnen-etage te bouwen. Deze binnen-etage bevat o.a. een gastenverblijf, een badkamer en een balkon met de vide.

 

Op de begane grond bevindt zich de woonkamer, de keuken, de lobby, een studeerkamer met bibliotheek, een master bedroom en een zeer ruime badkamer. Ook was er zelfs nog plaats voor een kleine fitnessruimte. 

 

Het pand is op zich schitterend en is karakteristiek voor de St Jobshaven.  Ik kan mij als (ex) Rotterdam nog goed herinneren dat dit pakhuis ook nog in volle werking was. Sterker nog ik heb er zelfs gewerkt als assistent declarant. Voor mij was het inleven in deze plek bijna vanzelfsprekend en was het voor mij een en al nostalgie. Ik ben er daarom ook trots op dat ik dit appartement heb mogen ontwerpen en ik de bewoner blij heb kunnen maken met deze schitterende woning.

Rotterdam is weer een mooi plekje rijker.

Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glennís, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.