Project
Penthouse Rotterdam
  

In de meest opkomende en geliefde buurt rond de Meent in Rotterdam, bevindt zich dit schitterende ruime penthouse (200 m2)op de elfde etage. Deze woning is vanuit de nieuwbouwfase geheel veranderd. Er bevinden zich slechts drie deuren en de rest is door een labyrint van wanden een schitterende loft geworden.

Het appartement wordt omringd door een groot terras (140 m2), waar ook diverse leefruimtes ontstaan zijn. Bijvoorbeeld een eetruimte, een zongedeelte en een loungeruimte afgewisseld door prachtige vijgenbomen en een gigantische rode Acer. Het dakterras is eveneens door Vanca Interieur ontworpen en daarna aangelegd door Jos de Groot buiteninrichtingen te Gorinchem. Met name de grote vijgenbomen en de rode acer geven een bijzondere dimensie aan dit grote dakterras.

De wind en de droogte op een dakterras is het grootste probleem voor een gezonde plantengroei, Daarom is het dakterras voorzien van een water irrigatie systeem. 

In het gehele interieur is de kleurstelling aangehouden, die je meestal  kunt aantreffen in een mediterraanse villa/appartement. De gordijnen zijn afgestemd op de kleur ijsblauw, die Minotti gebruikt voor de kussentjes in de bank (de Moore). Hierdoor geeft het blauw van de gordijnen een heel fris, sprankelend, gewaagd en bijna een koud effect. Dit was absoluut noodzakelijk, daar het appartement de gehele dag in de volle zon ligt en het heel warm overkomt.

Het parket bestaat uit Amerikaans eiken vloerdelen en de kasten zijn uitgevoerd in wengé. De verlichting is van Modular en het grote karpet is van Casalis (de Bufo).

Het is een van de mooiste plekjes in oud Rotterdam, waarbij het luiden van de klokken in de toren van Laurenskerk bijna het echte dorpsgevoel kan geven in het bruisende hart van Rotterdam.

Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glenn’s, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.