Project
Appartement ODE

De studio bevindt zich in een van de mooiste elegante gebouwen van Oosterdokseiland (ODE). Het ranke gebouw is ontworpen door Meyer en Van Schooten Architecten.

 

 

 

 

 

 

 

 

ODE sprankelt. Dag en nacht. ODE is een eiland van beweging. Tienduizenden mensen per dag op weg naar muzieklessen, nieuwe boeken, de trein, een borrel op een terras, werk, een boottocht door de grachten, een gave hotelkamer, de musea of het theater.

    

ODE wordt door Vincent van Dijk, schrijver van het boek Amsterdam slaapt, op de kaart gezet als de hotspot van Amsterdam.

Het semi casco appartement is omgebouwd tot een ruim ogend loft appartement. Waar wonen, werken, slapen in elkaar smelten. Het appartement heeft zoals een loft typeert, bijna geen deuren. De ruime woonkamer met over de volle breedte het zonnige balkon loopt met een brede doorloop over naar de achterkamer. Om het vloeroppervlak te breken en ook speelser te maken is de vloer in het achtergedeelte 20 cm verhoogt. Hierdoor is de vensterbank van de grote glazen erker makkelijk te bereiken en is het er in de ochtend heerlijk vertoeven op het riante day-bed. Vanuit hier net als op het voorbalkon een schitterend uitzicht over Amsterdam en de Wallen.

De badkamer, de walk-in closet en de werkplek zijn via schuifpanelen en appartement hoge deuren te bereiken.

Het keukenblok is prominent aanwezig in de woonkamer. Aan de achterzijde de keuken en aan de voorzijde bevindt zich de tv, alles wegwerkt. In de hoge keukenkasten bevindt zich ook de doorgang naar de berging. De achterruimte is multifunctioneel, werken en slapen. De tafel van Cassina “ Ospite “ van Charlotte Perriand is te verkleinen van 300 naar 175 cm en is daarom ideaal voor kleine woningen. Door het inschuiven van de tafel en het uit te klappen van het opklapbed is de werkkamer in een hand omdraai een slaapkamer geworden. Een heerlijk appartement op een top locatie!

 

rclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glenn’s, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.