Project
Noorwegen - Chalet
     

Noorwegen, Vradal

 

En dan is het zover, met pensioen en dan?  Dus zeker niet denken aan ik ben nu klaar, nee een nieuwe uitdaging. Een van de plannen is dit geweldige chalet in Noorwegen geworden. Het huis ligt midden in een schitterend natuurgebied met een prachtig vergezicht over het meer en de Noorse bergen.

 

Traditionele huizen in Noorwegen zijn van hout en hebben meestal een rode- of diep donkerbruine kleur. Gekozen is voor een lichter bruin.

Van binnen dus ook alles hout en dan moet je als ontwerper even schakelen. Vooral wanneer de bewoners in Nederland een strakke woning hebben met wit gestuckte wanden.

 

 

Deze tweede woning is zoveel mogelijk ingericht met bestaande meubelen, die vanuit het vorige huis meegekomen zijn. Dus hier kun je zeker van duurzaam gebruik spreken.

 

 

De houten wanden zijn van binnen wit gebeitst, zo blijft de nerf van het hout zichtbaar en dit geeft een bijzonder effect in de gehele woning. Het huis is voorzien van een ruime woonkamer met rondom aangrenzend een grote waranda. De glaspuien in de woonkamer zijn groot gehouden, wat in Noorwegen zeker niet gebruikelijk is. Hierdoor kan men zoveel mogelijk van de natuur genieten. Op de begane grond bevindt zich verder de master bedroom met een ruime badkamer en een heerlijke werkkamer.

 

 

De keuken is direct verbonden met de woonkamer en het werkgedeelte is zo gesitueerd om ook daar volop van het uitzicht te kunnen genieten.

 

 

Op de eerste etage zijn diverse slaapvertrekken met een ruime badkamer met een droge sauna. Vanuit de sauna een geweldig uitzicht over het meer en de bergen. Deze woning is een geweldige plek om even de drukte van Amsterdam te kunnen vergeten en natuurlijk een prachtige plek om bijvoorbeeld in de winter voor een gezellig brandende openhaard kerstmis te gaan vieren.

 

 

Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glennís, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.