Project
Landhuis
  

Wonen als god in Frankrijk

Het bestaat echt. In het prachtige, ruige en pure Bretagne ligt dit schitterende landgoed.

Vroeg in de morgen drinken edelherten uit de natuurlijke vijver, rond twaalf uur in de nacht laten de uilen weten dat zij er zijn. Vlug rent er een vos met jongen door de tuin.
Een paradijs wat gezien moet worden. Dit was dan ook één van de voorwaarden die de bewoners van dit huis stelden. De natuur in huis halen en van alle kanten uitzicht met verantwoorde maar gezellige zitjes. Gezellig blijft toch Nederlands. De tuin heb ik samen ontworpen met Frankrijk's meest bekende tuinarchitect Monsieur Thymen.Deze schitterende tuin bevindt zich in Frankrijk.

Het is een prachtig gebied in het zuiden van Bretagne (de Finistere). Onder invloed van de warme golfstroom in de Atlantische Oceaan is dit deel van Bretagne sub tropisch en hierdoor is de planten groei weelderig. Rondom het huis bevinden zich diverse thema tuinen (hoofdzakelijk Japans). Hoe verder van het huis des te meer de ruige natuur toegelaten wordt. Hierdoor ontstaat er een geweldige harmonie tussen bewoning en natuur. De foto’s (zie ook onder Tuinen) laten veel details zien van de materialen en planten die in deze tuin gebruikt zijn.

Het interieur moest tijdloos zijn met oosterse invloeden.
Kunst is een zeer belangrijk onderwerp in dit huis en heeft dan ook een plek gekregen waarbij dit volledig tot zijn recht gekomen is.

Deelnemers van het gezin zijn ook de honden. Voor deze viervoeters is een aparte ruimte gecreëerd om na hun boswandeling uit te kunnen rusten en te drogen.


Naast de bestaande bouw heb ik een gastenverblijf gerealiseerd met als belangrijk item dat het versmolten zou zijn met het hoofdhuis zonder dat men hinder van elkaar heeft. Door de glazen corridor is de privacy van beide woningen gewaarborgd. Door de realisatie van het  gastenverblijf heeft het totale huis een visuele stabiliteit gekregen en klopt het nu beter met zijn vorm.

In de tuin heb ik een Japanse schuur ontworpen. Om deze schuur niet alle aandacht te geven is er een bos van fijn bladerig bamboe geplaatst, zodat de schuur tijdens een bries heel sereen tevoorschijn komt en ook weer verdwijnt.

In het bos is een plankier aangelegd om de wandeling door het bos te kunnen maken zonder last te hebben van het moeras en obstakels. Het bos blijft daarom ruig en onaangetast.

Kortom echt een paradijs op aarde waar de natuur, de harmonie en de rust één van de belangrijkste elementen zijn.
Ik heb door dit huis een plekje op aarde kunnen creëren, waarbij het gevoel van het leven in de natuur in zijn volle teugen aanwezig is.

even in landschappelijke stijl

Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glenn’s, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.