Project
KPMG

 

KPMG Amstelveen, een prestigieus project langs de A9
Via Office Consign (project inrichter) ben ik gevraagd om als freelance interieur ontwerper mee te doen aan een inschrijving voor dit boeiende project. Totaal deden er vijf grote namen mee aan de inschrijving en zijn wij na alle presentaties, uitgekozen als het meest geschikte ontwerp voor KPMG en dan met name voor de publieke ruimtes.

  

Het ontwerp omvat de entree-lobby, diverse bars, het personeelsrestaurant, de pantry’s, kleinschalige verblijfsruimtes in het kantoorgedeelte en de bestuurskamer.

Artist impressions

Het gebouw is ontworpen door het architecten bureau Marcel van der Schalk. Marcel is antroposofisch architect en heeft daardoor zeker naam gemaakt in Nederland. Voor mij absoluut een uitdaging om een aansluiting te kunnen vinden met deze bijzondere architectuur.

Het gebouw is heel transparant gehouden, men werkt als het ware buiten in de natuur. De natuur is dan ook mijn uitgangspunt geweest. De kleuren en materialen smelten samen met buiten en binnen. Zo heb ik gebruik gemaakt van de prachtige Hollandse luchten, die je heel goed kunt zien en beleven in het personeelsrestaurant en de koffiebar. Ook de temperatuursbeleving van het oosten en het zuiden heb ik kunnen verwerken in de kleurstelling van de stoffen. Voor het atrium staat een geweldig kunstwerk van een Japanse kunstenaar gepland, hangend in de vrije ruimte van het atrium. Deze ruimte vraagt om de wolkenlampen, deze kunnen perfect in combinatie met het kunstwerk opgehangen worden.

MoodboardMijn voorkeur voor Japanse Interieurs is groot en ik kan deze stijl perfect in dit project toepassen. Met weinig zoveel kunnen zeggen, dat is de kracht en geven deze interieurs altijd rust en zeker het Zen gevoel. Dit is natuurlijk een mooi uitgangspunt voor een antroposofisch verantwoord interieur.

Als voorbeeld; in het restaurant heb ik glazen roomdeviders ontworpen. Grote volglazen dubbele wanden waarin groene bamboestelen staan.

Wandbekleding met een bloesem motief in een vilt van Claudy Jongstra. De wolkenlampen in het atrium en de geweldige bloemmotieven in de stoffen op de banken. Kortom een feestje om daar te lunchen.

Dit alles om de natuur zo dicht mogelijk bij de werknemer te houden en ik weet daarom zeker, dat met name door dit gekozen interieur er een zeer prettige werkomgeving gaat ontstaan.

De architect maakt zelf veel gebruik van natuurlijke materialen, zoals natuursteen, parelmoer, veel houtsoorten waaronder bamboe en uiteraard gigantisch plantenpotten uit Bali.

Heel bijzonder is ook de balie van de receptie, deze is o.a. opgebouwd uit parelmoer en is eveneens afkomstig uit Indonesië.

In de entree komt een tableau (schap) te hangen van 338 x 54 x 13. Dit tableau wordt in zijn geheel ingelegd met “Hollandse Witjes”, waarbij wat grapjes in de Delftsblauwe figuurtjes verwerkt gaan worden. Ook dit werk is nog in een ontwerpfase en ik zal het zodra het klaar is publiceren op mijn site.Ik kan op dit moment alleen mijn artist impressions laten zien, omdat dit project nog in volle gang is. Begin 2010 wordt dit kantoor volledig in gebruik genomen.
 

Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glenn’s, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.