Project
Woonhuis Hilversum

Het paleisje op de hei
Deze woning is gesitueerd in een prachtige en rustige besloten woonwijk direct aan de Hilversumse hei. U kent vast het gezegde  “wonen in een hutje op de hei”. Hier spreek je echter over “een paleisje op de hei”.

De eigenaars woonden in een prachtige loft in Amsterdam met alle comfort en vooral ruimte. Voor mij een uitdaging om het riante woongevoel van een loft terug te laten komen in deze woning. De woning is met name in het middengedeelte vrij donker, omdat de keuken afgesloten is. Hierdoor kan de lichtinval vanuit de voorgevel in het middengedeelte van het huis op de begane grond onvoldoende benut worden. Het gezin bestaat uit twee volwassenen en twee kleine kinderen. Speelruimte en opbergruimte is dus een must in het ontwerp. Ook zijn de bewoners muziekliefhebbers, absoluut een belangrijk item in het interieur.
 

Zoals u op de foto kunt zien heb ik de lange wand in zijn geheel voorzien van kasten, uitgevoerd in de houtsoort Wengé. Er is veel ruimte ontstaan voor boeken en is tevens alle audio apparatuur in deze kast verwerkt. De zijkant van de kast, richting eetkamer, bestaat uit drie  houten wandpanelen, waarbij het middelste paneel dienst doet als toegangsdeur voor de trapkast. De kast onder de trap is hierdoor vergroot en door het plaatsen van de drie houten panelen en greeploos gesloten kan worden is deze kast visueel niet aanwezig. Het opbergen van het kinderspeelgoed is nu een fluitje van een cent.

Om meer licht in het middengedeelte van de woning te krijgen is de tussenwand verwijderd en is daarvoor in de plaats een kolom (u-muurtje) geplaatst. Hierdoor ontstaat er aan de keukenzijde ruimte voor de koelkast. De kolom doet dienst als een roomdevider, zodat de keuken wel open blijft, maar oogt afgesloten. Deze methode wordt vaak toegepast in een loft. Dit is dan ook de link naar de oude woning in Amsterdam.

De riante bank van Flexform is echt een leef eiland geworden en biedt het zitgedeelte  met de twee love seats bij de open haard een heerlijke rustige plek, vooral wanneer de kinderen in dromenland zijn. Het bewuste moment voor jezelf na een hectische dag!

 

 Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glenn’s, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.