Project
Woonhuis Muiden

Muiden is een prachtig Middeleeuws vestingstadje met het Muiderslot als absolute publiekstrekker en natuurlijk het alom bekende sluisje met de kroeg van Ome Ko

Dit werkmanshuisje heeft een totale metamorfose ondergaan. Alles is veranderd, het enige wat overeind is gebleven is de toiletdeur.

Dit voormalige werkmanshuis bevindt zich binnen de oude vesting en is gebouwd in 1906.

Het huis is zeer ruimtelijk gehouden en zijn er bijna geen deuren meer te vinden. Alle vlieringen zijn verwijderd en heeft de eerste etage een hoogte van 4 meter gekregen onderbroken door een open vliering (logeerkamer), waaronder zich de ruime badkamer bevindt. De televisie en audio apparatuur zijn weggewerkt achter een verschuifbare wand van 3 meter breed.

De nieuwe wengé keuken komt schitterend tot zijn recht in de uitbouw met prachtig uitzicht op het binnenplaatsje.

De wengé vloer, het karpet en de mosa tegels zijn op elkaar afgestemd en geven een evenwichtig interieur.
De “oude” witjes boven het marmeren aanrechtblad  zijn vervaardigd in Makkum en sommige zijn voorzien van zelfontworpen tafereeltjes. Grappig is bijvoorbeeld het 16de eeuwse figuurtje met een laptop en de vrouwtjes met hun Iphone.

Het Delfts blauw, de Chinese hockers en de banieren van Claudy Jongstra geven  het interieur een speciaal effect. De kleurstellingen worden consequent in de gehele woning doorgevoerd, hierdoor is er een samensmelting van de ruimtes ontstaan.

Zelf vind ik dat je altijd door het hele huis, in elke ruimte hetzelfde gevoel moet hebben dat het dezelfde woning is en blijft. Uitzondering daarop zijn voor mij zeker de kinderkamers. Kinderen hebben hun eigen fantasie en moet je dit ook zeker een vrije loop laten en respecteren. Het kind bepaalt zelf wat hij graag zou willen en zie je door de keuze van hun eigen inrichting het boeiende persoontje ontstaan.

De patio is in zijn geheel omsloten door oude muren en een zwarte schutting. Het geluid van een kleine fontein doet je denken aan een binnenplaatsje in Como. De bank is ontworpen door Vanca Interieur Ontwerp en de kussens zijn bekleed met een stof van Piet Boon, die zeer geschikt is voor buiten. De schutting is zwart geschilderd, hiervoor is fijnbladige bamboe geplaatst en op de grond liggen houtsnippers. De bamboe stelen zijn kaal gemaakt en door het aanlichten d.m.v. spots ontstaat er ’s avonds een sprookjesachtig beeld door de fel groene bamboestammetjes met de zwarte achtergrond.

 

De banieren aan de voorzijde is werk van Claudy Jongstra en het grote schilderij op de schuifwand is van Lyda Bekker.

 
Wat een heerlijke plek om te wonen

Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glenn’s, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.