Project
Loft appartement
Fort Lauderdale
  

Een loft appartement van ruim 300 m2 in Fort Lauderdale, wie droomt daar niet van

Het architectenbureau Bray Lemaire in Fort Lauderdale heeft mij gevraagd, de styling te doen van een (nieuwbouw) Loft appartement in een van de mooiste wijken van Fort Lauderdale Florida USA.

Dit schitterende appartement ligt aan een binnenwater met uitzicht over het centrum, het strand en de Atlantische oceaan. Het uitzicht is een zeer belangrijk item en daardoor zeker ook bepalend  voor de inrichting van dit appartement. 

Voor mij was dit een bijzondere uitdaging, vooral omdat de smaak van een Amerikaan totaal anders is dan die van de Europeaan.

In Amerika denkt men meestal groot, veel, soms opzichtig en als het even kan kunstplanten en bloemen in de  “lege” hoekjes.

De kleuren zijn vaak erg gericht op aarde tinten.  Bruin en beige worden dan ook zeker niet gemeden in het Amerikaanse interieur. Voor dit appartement waren diverse meubelen en materialen reeds aanwezig met een duidelijke knipoog naar Japan. De invloeden van het Art Deco district van Miami zijn daarbij ook in de keuze herkenbaar.

  

Dit appartement zal tevens gebruikt worden voor de verkoop promotie van diverse andere appartementen in hetzelfde gebouw. De reportage is uitgebracht in het toonaangevende woontijdschrift van Florida  “Home Magazine”.

Het architectenbureau Bray Lemaire heeft voor de inrichting en styling de hulp van het Nederlandse Vanca Interieur Ontwerp ingeroepen. Europa is “hot” en dit zou een mogelijke verkoopprikkel kunnen zijn voor de verkoop van deze prachtige appartementen.

 

Ik heb met het inrichten geprobeerd het appartement in zijn waarde te laten. Geen verbouwingen en gebruik gemaakt van de hoge plafonds, het uitzicht en de prachtige raampartijen. De “lege” hoekjes ook leeg te laten en een juiste combinatie van meubelen te vinden. Ook het kleurenpalet heb ik wat sprekender gemaakt, maar wel in mijn achterhoofd houdende, dat hier Amerikanen moeten gaan wonen.

Grappig in het geheel was, dat ik als finishing touch de handtas (rode Gucci bag)van  de fotografe gebruikt heb om er meer sprekende kleuren in te krijgen en het bewoond te laten lijken. Het is een uitdagende opdracht geweest maar niet echt makkelijk om als Nederlander in de huid van een Amerikaan te kruipen en dan toch even een ander tintje er aan te kunnen geven zonder het promotie aspect uit het oog te verliezen.

   

Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glenn’s, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.