Project
Dorpshuis
  

Woning in Ter Aar

Landelijk wonen in Ter Aar in een prachtig authentiek dorpshuis. Recentelijk is dit huis vanaf de grond opnieuw opgebouwd. De bewoners wilden graag het huis van buiten geen moderniseringen aanbrengen, maar juist de uitstraling laten behouden van een dorpshuis. Van binnen echter moest het tijdloos ingericht worden.

De keuken is sober gehouden maar met de luxe uitstraling van een Italiaan. De vloer van de woning loopt naadloos over met de buiten terrassen, zodat het buitengebeuren als het ware bij de woonkamer behoort.

De open haard is eveneens eenvoudig gehouden, maar door zijn strakke vorm is hij een rustig element in de woonkamer geworden.

In de Belgisch hardstenen vloer is een gedeelte open gelaten. In deze ruimte is een verzonken tapijt van Danskina aangebracht. Het hoogpolige tapijt geeft een prachtig effect op de strakke gladde vloer.

Het oorspronkelijke glas en lood in de bovenlichten geven van binnen uit niet alleen een mooie kleur maar het gevoel van het oude huis.

Wanneer je vanuit de woning naar buiten kijkt dan heb je een werkelijk prachtig uitzicht over de landerijen rond Ter Aar.  Kortom een rijke plek om te wonen onder de rook van Amsterdam.

 Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glennís, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.