Diverse Inrichtingen
Antoni van Leeuwenhoek
Ziekenhuis

Wachtkamer onderzoek en behandelcentrum
Wachten is altijd vervelend, vooral wanneer de omgeving dan ook nog eens niets te bieden heeft. Zoals het ook in deze wachtruimte het geval was. In deze ruimte werden her en der planten geplaatst en kunststof oud meubilair. Dus hoog tijd om het ďnieuwe wachtenĒ in te voeren.

De plantenbakken heb ik vervangen door roomdeviders van acryllaatplaten met echt zeegras. Het zeegras wordt tussen twee acrylaatplaten verwerkt. De platen zijn goed te reinigen en hygiŽnisch. Iets wat voor een ziekhuis een belangrijk item is.

Tussen deze platen kun je van alles verwerken en zelf samenstellen. Bijvoorbeeld bamboe, blaadjes, boomschors, helmglas enz. Door het uitgebreide assortiment kan je dus een passende sfeer bereiken. Ik ben absoluut een voorstander van beplanting in een ziekenhuis, maar dan wel op de juiste plaats en moeten planten goed onderhouden worden. Gebeurd dit niet dan kunnen planten een grote ergernis zijn in een publieke ruimte.

De foto is van het Comomeer en geeft deze ruimte een totaal andere sfeer. Deze foto leidt af en waant men zich even op de mooiste plek van Europa, dit verkort het wachtgevoel en heeft een aangename uitstraling. Het is de bedoeling dat meerdere wachtkamers deze aandacht krijgen.

Project patiŽnten kamer dagbehandeling (kamers zonder ramen)
Niets is zo erg voor een patiŽnt om in een kamer te liggen zonder ramen. Helaas door ruimtegebrek is het wel een feit. PatiŽnten liggen er meestal niet langer dan 4 Š 5 uur.

Een medewerker van het audiovisueel centrum is op het idee gekomen om in deze vensterloze ruimtes fotoís op te hangen, die bevestigd worden op dimbare LED verlichtingschermen. De schermen geven een egaal en helder beeld waardoor de fotoís echt het daglicht kunnen evenaren. Een geweldig idee, maar ik vond dat alleen een verlicht scherm aan de wand niet voldoende was om de kamers het idee te geven van een buiten.

Ik heb de fotoschermen in een voorzetwand geplaatst met daarin een ďfakeĒ venster. Het hang- en sluitwerk is conform de ziekenhuis inrichting, zodat het nog echter lijkt. Het audiovisueel centrum gevraagd om fotoís te maken vanaf een eerste etage, zodat het ook echt lijkt dat men vanaf een eerste etage naar buiten kijkt. Het audiovisueel centrum is op pad gegaan en heeft prachtige fotoís weten te maken. 


achtergrondfoto's door Audiovisueel Centrum AvL

De fotoís moeten een reŽel beeld geven van de werkelijkheid en er moet ook veel op te zien zijn. Dus geen mooie panoramaís, maar zoals je uit een raam kijkt. Dit heeft tot een zeer verassend en tevreden resultaat geleid. PatiŽnten zijn zeer enthousiast en herkennen dan ook vaak veel items in de foto. Dit leidt goed af en dit verkort mogelijk het opname- en wachtgevoel. Dankzij het fotoscherm-idee van het audiovisueel centrum, hebben nu alle vensterloze kamers, deze voorzetwanden met vensters gekregen.


achtergrondfoto's door Audiovisueel Centrum AvL

Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glennís, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.