Project Aquascapen


 

Bij aquascaping is het de kunst om de formaties op natuurlijke wijze op te bouwen.

De Japanse tuin onder water. Al jaren ben ik een enorme liefhebber van het tropisch aquarium. In enkele ontwerpen heb ik ook meerdere malen een aquarium voorgesteld. Met name in de gezondheidszorg en in winkels, maar nu steeds meer in particuliere woningen.

Nu wij door een “reset” meer aan huis gebonden zijn, wordt het ook steeds belangrijker om de natuur dichterbij en in huis te halen. Mijn inspiraties in mijn tuinontwerpen komen met name vanuit de Japanse cultuur. Met weinig zoveel laten zien.

Ik heb mij verdiept in Aquascapen en mijn inspiraties gekregen door de aquarium ontwerpen van Takashi Amano en Josh Sim. Twee geweldige kunstenaars (fotografen), zij hebben mij geraakt met hun prachtige onderwaterwereld. De wijze waarop Takashi zijn aquarium inrichtte noemde hij een “Nature Aquarium”. Zijn werk is geïnspireerd op impressies uit de natuur, waarbij natuurlijke decoratiematerialen zoals hout en stenen een sfeer uitademen van een natuurlijke omgeving. In het aquarium probeerde hij dezelfde sfeer van bijvoorbeeld een regenwoud, rivierbedding, jungle etc. die hij had bezocht, na te bootsen in zijn aquarium.

Ik heb zelf een Aquarium ontworpen volgens deze Japanse visie met daarbij een mooie manier gevonden om een Aquarium een geweldige plek te geven in interieurs. Een Aquarium is een lust voor het oog en het ontspant. Het leven onder water is vooral mooi wanneer er een juiste balans zit tussen de beplanting, de materialen en de hoeveelheid en soort vissen. Een Aquascape aquarium is daarom geweldig toepasbaar in de zorg, bijvoorbeeld in een centrale hal, personeelsrestaurant of in een wachtkamer. Het leidt af en het vermindert het wachtgevoel.

Ik werk o.a. samen met een aquarium winkel genaamd de Rifwachter en een geweldige Aquarium bouwer Aqua Luxury. De naam zegt genoeg en zij begrijpen mij als de beste. Op mijn site laat ik twee totaal ontwerpen (ombouw met aquarium) zien van Aqua Luxury. Een Aquarium is de “eye catcher” in het interieur, mits je het goed en verantwoord toepast in een ontwerp.

aquascaping, aquascapen, aquarium,Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glenn’s, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.