Project
Trouwzaal Amstelveen
  

Trouwzaal in Raadhuis gemeente Amstelveen
Een bijzonder project. Een plek waar je elkaar beloofd, dat je elkaar een leven lang trouw blijft in voor- en tegenspoed.

Vlinders, witte zwanen, witte duiven en als het goed is dan staat het hoge knuffelgehalte op je te wachten. De rode loper mag uit!

Dit zijn voor mij de ingrediënten voor dit interieur.De oude trouwzaal was simpel en mocht een plastic bloemstuk de plechtigheid wat opvrolijken. De raamkozijnen hadden een sombere kleur groen, een drukkend laag systeem plafond met veel spots. De stoelen stonden geplaatst in de richting naar de binnenmuur en zaten de meeste gasten met hun rug gericht naar het mooie uitzicht over “de Poel van Amstelveen”. Dit geweldige uitzicht is nu net de kracht van deze ruimte.De gerestaureerde wanden en al het schilderwerk is in een kleur wit uitgevoerd. De raamkozijnen zijn zwart gehouden. Een nieuw systeemplafond is aangebracht voorzien met witte spotjes.

De huisstijl kleuren van Amstelveen zijn rood, zwart en oker. Deze kleuren heb ik terug laten komen in de vloerbedekking en de gordijnen. Het rood komt nu goed tot zijn recht in de vorm van een loper. De loper vormt een verbindingen naar de plek waar de verbintenis  plaatsvindt. Het bruidspaar neemt plaats op de twee witte stoelen genaamd The Swans.De trouwtafel is bewust zwart gehouden omdat daar de zwart op wit werkelijkheid zich afspeelt en dit mooi opgaat in de zwarte kleding van de ambtenaar. Op de achtergrond hangt de vrolijke lamp “ Birdie”, die absoluut symbool staat voor vredige wegvliegende witte duiven.

De genodigden nemen plaats op de notenhouten vlinderstoelen. De stoelen staan allemaal gericht naar “ de Poel”. Het uitzicht wordt iets mystieker door de zeer dunne witte vitrage. Links en rechts hangen de champagne kleurige gordijnen en hierdoor krijgt deze ruimte iets van een theater.

De wandbekleding aan de linkerzijde is van Claudy Jongstra.Zij is uniek met haar vilten. Zij gebruikt natuurlijke pigmenten en de wol is afkomstig van haar eigen schapen. De wand geeft een gevoel van warmte en heeft een hoge aaibaarheidsfactor. Deze viltenwanden zorgen tevens voor een goede akoestiek.

Zoals je ziet heb ik bijna alle ingrediënten voor een romantische dag kunnen verwerken in de materialen en het meubilair.

Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glenn’s, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.