Project
Aalbes
  

De Aalbes Rotterdam

Een geschakeld huis in een oude “nieuw” bouwwijk, gelegen aan de rivier de Rotte in Rotterdam.

Een probleem voor velen herkenbaar, een huis 25 jaar geleden gekocht in een nieuwbouwwijk. Hypotheken lopen af, kinderen het huis uit, wat nu. Verbouwen, uitbreken, tweede hypotheek of een nieuw appartement zoeken. Een probleem waar een oplossing voor moest komen.

In dit huis woont een gezin, ouders met twee kinderen. Kinderen zijn inmiddels het huis uit en de vraag van, wat nu te doen met het huis rijst op!

Met deze hulpvraag kwamen de bewoners bij mij terecht. Bij het eerste bezoek bleek al snel dat het huis veel potentie heeft. Een prachtig volgroeide tuin, rustige buurt en nog veel ruimte en natuur. De wens was vooral dat het huis meer cachet moest krijgen en het contact met de natuur belangrijk was.

Door het maken van verschillende voorstellen zijn wij er op uit gekomen om het huis uit te breiden met een ruimte waarbij het huis aan de tuin gebouwd wordt i.p.v. de tuin aan het huis. Zeer herkenbaar bij een nieuwbouwhuis.

Gekozen is voor een veel glas zonder het gevoel van een traditionele serre of aanbouwtje. De openhaard heeft ook een duidelijke plaats gekregen in het midden van het huis. Rond de openhaard zijn de diverse functie plekken gecreëerd.

Op de eerste etage hebben de kinderkamers plaats gemaakt voor een kantoor aan huis. Ingericht volgens de stijl van de begane grond. Ook hier is het samensmelten van etages perfect gelukt. De tweede etage is ingericht als logeerkamer, fitnessruimte  en berging.

De inrichting is, op de slaapkamer na,  in zijn geheel vernieuwd.
Er is gekozen voor tijdloos, stijlvol en duurzaam interieur.

Zoals Minotti ooit eens zei “er komt een tijd dat je het beste wilt”. Dat is in dit huis zeker gelukt. Een zeer comfortabel huis met alle luxe van dien, waarbij het prettig ouder worden is. 

Laat nu de kleinkinderen maar komen!

Arclinea, Driade, Cassina, Minotti, Charles Eames, Eileen Gray, Baumann, Ingo Maurer, Artemide, Casalis, Daskina, Millenerpoort, Vitra, Zanotta, Cappelini, Guy Aulenti, B&B Italia,Kvadrat, Porro, Living Divani, Jurgen Regtuit, Doris Schipholt, Lyda Bekker, Snoeck, Gerriet Postma, Sahco Hesslein, Flexform, Eigenhuis & Interieur, IP20, Modular, Mosa, Vola, Axor, MisuraEmme, Moroso, Piastrelle, Fritz Hansen, MDF, Kreon, Zanotta, Bang & Olufsen, Alessi, Edra, Illy, Smeg, Sony, Samsung, Mario Botta, Gaudi, Rietvelt, Duravit, Eikelenboom, Philipe Starck, Colette, Habitat, Louis Poulson, Alias, Kartell, Classicon, Artifort, Arco, Arne Jacobsen, Makum, Gaggenau, Metaform, de Kasstoor, van der Donk, Gispen, Le Corbusier, Flos, Alias, Sphinx, D-Line, Glenn’s, Bauhaus, Siemens, Shogun, Wink, Costa Boda, Breuer, Premsela, Lotek, Isamu Noguchi, Verner Panton.